Trupul neînsuflețit al fostului președinte angolez ajunge la Luanda

0
958

Trupul neînsuflețit al fostului președinte al Angolei, Jose Eduardo dos Santos, care a murit în Spania în iulie, a ajuns sâmbătă seara (20 august) în capitala Luanda.

„Familia și rămășițele lui Jose Eduardo dos Santos au sosit în Angola după o lungă perioadă de așteptare”, a declarat Marcy Lopes, un ministru al guvernului, reporterilor la scurt timp după ce sicriul, acoperit cu steagul angolez, a fost coborât din avion.

Criticii partidului de guvernământ MPLA (n.r. Mișcarea Populară de Eliberare a Angolei) s-au îngrijorat că, în contextul în care miercuri vor avea loc alegeri strânse, partidul ar putea încerca să politizeze repatrierea, deturnând atenția de la campania UNITA, principalul partid de opoziție, și de la procesul electoral.

Înmormântarea va avea loc probabil pe 28 august, ziua de naștere a lui Dos Santos, a declarat purtătorul de cuvânt al MPLA, Rui Falcao.

Au existat săptămâni întregi de incertitudine cu privire la locul de veci al fostului președinte. Dos Santos, care a demisionat în 2017 după 38 de ani la putere, a murit pe 8 iulie la vârsta de 79 de ani într-o clinică din Barcelona, unde era tratat în urma unei boli îndelungate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.